19 de juny, 2006

Revoltijo/Garbuix


Ja sabeu que sóc especialista en barrejar conceptes. Dit això:
Reflexiono una mica. Els silenciosos continuen entrant a les cases i robant, però no pas a les cases de gent que em queda llunyana, no, no. Els silenciosos fills de sa mare entren a casa de gent que -virtualment o presencial- és amiga meva.

I fixeu-vos que bé!!! a aquesta colla d'indesitjables, quan els enganxen, no els passa res. Per contra, si els agredits tinguéssin un gos que fos un bon guardià i els fotés una bona mossegada, els agredits haurien de pagar per danys i prejudicis als agressors. Si. Així van les coses. La justícia és així. La justícia és un "catxondeio", que deia aquell...

Ah! es veu que a Barcelona, per la revetlla de Sant Joan, hi haurà tolerància perquè la gent begui, el que no toleraran sota cap concepte és que se'ls pixin pels carrers. Això mai! A Barcelona són molt nets i molt tolerants. L'única cosa que no es tolera, ni a Barcelona ni enlloc, és que els pringats no paguem tot el que toca bitllo bitllo. Això és absolutament intolerable, igual que el nostre gos mossegui els fills de la gran p... que dèiem abans.

Així que ja ho sabeu: la nit de la revetlla podreu beure fins a rebentar, que no us diran res. Però sobre tot, sobre tot, no se us acudeixi pixar fora de test o deixar de pagar el que toca, que igual us posen a la presó. No hi haurà perill, però, que us fiquin a la mateixa cel·la d'un lladre. Els lladres són inmunes.

Visca la nostra seguretat!

Ai! Finalment, us ho he dit, oi, que he sentit a dir que ja tenim Estatut? No? ai, quin cap, el meu! doncs això. Que si.
Ya sabéis que soy especialista en mezclar conceptos. Dicho esto:
Reflexiono un poco. Los silenciosos continúan entrando en las casas y robando, pero no entran en casas de desconocidos, no. Esos hijos de su madre entran también en casas de personas que virtual o presencialmente, conozco.

Fijaos bien: a ese hatajo de indeseables, cuando los atrapan, no les pasa absolutamente nada. Y es más: si los agredidos tuvieran un perro de esos que muerden y les pegaran un buen mordisco, los mismos agredidos deberían pagar a los agresores por daños y perjuicios. Si. Así son las cosas. La justicia es así. La justicia es un cachondeo, como decía aquél.

¡Ah! Se ve que en Barcelona, en la noche de San Juan, van a ser tolerantes con la bebida (bueno, con los que beban) pero no van a serlo ni así para los que se meen por las calles. ¡Eso no! Y es que en Barcelona son muy tolerantes y muy limpios.La única cosa que no se tolera ni en Barcelona ni en ningún sitio es que los pringados no paguemos a tocateja todo lo que toca pagar (impuestos y tal)... eso sería totalmente intolerable, del mismo modo que sería intolerable lo que os decía, que nuestro perro muerda a esos hijos de la gran p... que entran a robar por las casas.

Así que ya lo sabéis: la noche de la verbena de San Juan podéis beber. Pero ni se os ocurra hacer pipí donde no toque o dejar de pagar los impuestos, que por eso os pueden meter en la cárcel. Eso si. No correréis ningún peligro de que os metan en la misma celda que los ladrones, porque, sencillamente, ellos son inmunes.

¡Viva nuestra seguridad!

Ay, qué cabeza, la mía... ¿os he dicho ya, que tenemos Estatut? ah, pues eso, que si.

32 comentaris:

miquel ha dit...

Podríem preguntar a algú per què la policia deixa quedar a aquells qui arriben al país i de qui tenen antecedents penals i esperen que facin alguna cosa aquí -i els pesquin- per actuar? Qui podria ser el nostre interlocutor vàlid per respondre la pregunta?
Especulació, això que dic? No tinc costum d'especular.

Sembla que sí, que es va aprovar l'estatut, i ara ja estan pendents de veure qui el desenvoluparà.

Montse ha dit...

Podríem (però potser no obtindríem resposta coherent)
Interlocuquè?

Si. Especules. Que siiii, que aquesta vegada especules.

El desenvolupador que el desenvolupi bon desenvolupador d'estatuts serà.

Pere, no puc entrar a la teva pàgina, què has fet?

O què he fet? O què no he fet?

Què he de fer per a "desfacer el entuerto"? Et val que et regali una xocolatina amb un 99% de cacau?

Zifnab ha dit...

Son raras las leyes, e injustas, pero tampoco es verdad que sea tan sencillos salir a la calle despúes de fregaos de ese calibre. A veces pasa sí, pero fallos cometemos todos

No. No nos vamos. Paseamos. Y miramos en silencio. Y sonreimos cuando se nos menciona. A los fantasmas me refiero.

Y si. Los problemas uno a uno. Que si no son demasiado fuertes

Se feliz

Anònim ha dit...

El problema és que els enganxin, a casa no saben per on van entrar, no tenen ni idea de qui pot haver estat i per postres ELLS MATEIXOS ET DIUEN QUE NO PASSARÀ RES. Tranquil, tranquil, no es pot dir que m'hagi quedat.

Anònim ha dit...

Hola Arare quan temps sense saber de tu. Si els silenciosos ens volen tenir atemorits, pero no és culpa d'ells. Al dia següent són al carrer. Com el cas del lladres que entraven al banc per l'aire acondicionat i el jutja va dir que no tenia proves per culparlos, com si tots entressim als bancs pels forats de l'aire condicionat. Una vergonya,

Ara que tenim estatut, potser ho solucionarà? Hauran pensat en el problema de les lleis que ens deixen perduts en una selva de silenciosos? Jo no he notat res. Encara pago autopistas, continuo dient que Catalunya es una Nacio. Y tot com abans d'ahir que no hi havia aquest estatut.

Anònim ha dit...

Hola Arare quan temps sense saber de tu. Si els silenciosos ens volen tenir atemorits, pero no és culpa d'ells. Al dia següent són al carrer. Com el cas del lladres que entraven al banc per l'aire acondicionat i el jutja va dir que no tenia proves per culparlos, com si tots entressim als bancs pels forats de l'aire condicionat. Una vergonya,

Ara que tenim estatut, potser ho solucionarà? Hauran pensat en el problema de les lleis que ens deixen perduts en una selva de silenciosos? Jo no he notat res. Encara pago autopistas, continuo dient que Catalunya es una Nacio. Y tot com abans d'ahir que no hi havia aquest estatut.

miquel ha dit...

He estat incomunicat una estona, és veritat. No sé quant de temps ni per què, mentre els altres de blogger éreu visibles.
Realment creus que no és cert el que dic? Podria ser, podria ser. De fet hi ha molta gent que arriba de qui no tenen antecedents. A més, i si s'han reformat? Cal perdonar el passat

Anònim ha dit...

El problema és de les lleis, del sistema judicial, de moltes coses juntes. I el fet és que quan es fa campanya electoral del que sigui el tema 'justícia' i tot el seu embalum gairebé ni es toca. El pitjor no és que no estiguis protegit, és que ni tan sols et sembli que ho estàs, com allò de la dona del césar, que si no era honrada al menys ho havia de semblar. Ara hi pot haver delinqüència forània però durant molts anys la delinqüència també era autòctona i també hi havia poca protecció -o ho semblava-, durant els anys vuitanta es va donar una escalada epidèmica que després va semblar que minvava. M'han dit que alguns d'aquests atracadors foranis i organitzats van sortir a la tele fent al fatxenda (?), també em fa gràcia que pel metro et vagin dient que tenen càmeres per filmar i protegir-te, jo, la veritat, em sentiria més segura veient 'algú', e persona, recordo aquell acudit que explicava l'Eugenio 'pero, hay alguien más?'. El fet és que les càmeres no eviten el delicte, en tot cas, i és discutible, poden ser una prova en contra de l'agressor en cas de delicte molt greu, que ja veuríem...

Albert ha dit...

Si fessim una llista de les injústicies visibles seria ja molt llarga. "Aquell" que dius tu, era l'alcalde de Xerès de la Frontera. ¿No us enrecordeu d'aquell jutge que no va castigar a un home perquè a una subalterna només li feia "tocamientos"? ¿Què es pot esperar d'un jutge així? Perque segur que continua fent de jutge.

Joana ha dit...

Arare,
tal com diuen més amunt el problema son les lleis, ni que la "badada" de la fiscalia de Madrid amb els atracadors enganxats "infraganti" a una sucursal de la Caixa, "clama al cielo"".
No vull pas imaginar la por que ha de fer despertar i trobar lladres a casa, deu ser terrible.
Un petonet.

Anònim ha dit...

ESTA TUT FET I TUT BENEÏT...

Senyora la sirena de la Mediterrània, quin clatellet més suggerent, amb aquesta melena rossa, l'ordinador i el balconet al davant, escolti, que els blogueros li faran proposicions eh? Quan obrim el Molino li donaré un cameo de categoria, de sirena de Copenhague, sobre una roca de paper matxé, em vagi preparant que cantarà, eh, i si volt un caspós d'aquests, i fer plaibac, dons també.

Anònim ha dit...

això que denominen la llei del civisme, el barcelona neta, etc etc etc (quan dic barcelona vull dir a tot arreu, a Lleida no ens en lliurem d'aquestes coses tampoc...) és una llàstima. Avui l'entrada del meu blog també va dels robatoris silenciosos... "oleada de robos" que en diuen, que ha fet disparar fins a un 10% la venda dels pastors alemans a Catalunya... ves quina cosa... al final tothom acaba fent negoci de tot! Una abraçada!

Anònim ha dit...

Tens tota la raó: ets una especialista en barrejar conceptes. Però fas un còctels molt bons.

Anònim ha dit...

estimats barrejadors de conceptes i altres, em permetré dir algunes inconveniències, espero que em disculpeu si irrito alguna sensibilitat. Per començar, Arare, a mi també m'agrada com remenes el teu còctel i dónes voltes sense parar, i aplaudeixo la proposta de la senyora vedette, perquè tots puguem cantar-te el remena-nena. D'altra banda això dels tributs obligats a lladres, em sembla una qüestió similar a l'abús de les multes, quan bades ja te l'han fotut, perquè hi ha un autèntic excés de zel en la labor. D'altra banda l'estament jurídic s'assembla cada vegada més a la jerarquia eclesiàstica, una piràmide d'inútils emparats els uns en els altres, que encara ens volen convèncer del gran servei que ofereixen, sense el més mínim contacte amb la realitat. Vegeu jutges, notaris i registradors. Però també justícia militar i canònica. Per la seva condició jeràrquica, precisament, la justícia s'ha de començar per la teulada. Altrament, se'ns inondaran els fonaments. Si falla "l'azotea" falla tot. I sabeu què falla? Sembla mentida que no ho hagueu deduit abans, la idea d'ejpaña que encara impera als passadissos del ministeri és que amb francu no passaven aquestes coses, i és que de fet, no té cap sentit posar un monarca inoperant al lloc del caudillu i pensar-se que tot continuarà igual. Al contrari, tot se'n va en orris. Encara ha d'arribar el sentit de la justícia democràtica a la vida quotidiana dels ciutadants. De moment, els únics que se'n beneficien són els que ho tenen tot lligat i ben lligat, per la gràcia de déu...

Anònim ha dit...

passo per aquí a agraïr-te la xocolata i per dir-te que es el primer cop que passo pel teu bloc i que m'ha sorprès molt. Sóc traductora i, és clar, això que tu fas, per a mi és com un caramelet! Bé, no tan sols m'ha agradat per aquest motiu. Segur que passaré més sovint a partir d'ara.

P.D: així que he vist "bitllo bitllo" el cor m'ha fet un salt jeje "i com ho deu haver traduit!?!?"! Ben trobat

Vert ha dit...

A mi no em paguen per pensar com ho ha d'arreclar l'administració. Ells veuran. El que importa es que estem insegurs i no hauriem. Jo personalment, em sento en greu risc de sortir, qualsevol dia, a les noticies i no em fa cap gracia. I dubto bastant que l'estatut pugui preocupar mes. Peró clar. te millor venda.

bellosoli ha dit...

Sembla que els silenciosos estan de moda! estan per tot arreu tot i que ningú no els sent! És més fàcil exigir que pagui una multa a un ciutadà honrat que paga les seves factures ja que tenen el seu número de compte.

Pisar al carrer és ben lleig i pudent! però quan hi ha festes i tot són terrasses venent alcohol a la plaça de la vila, els bars fent-se d'or amb les barres instal·lades al carrer però no permetent que els clients entrin al bar a fer ús dels serveis, l'ajuntament només posa un WC per cada 30000 habitants... no se, o hom es pisa a sobre, o s'agafa el cotxe alcoholitzat per anar a casa i orinar, o es pisa al carrer. Les ciutats tenen un dèficit increïble de serveis públics. Directament no en tenen. La de suades i llagrimots que m'han sortit patint i patint per poder arribar a casa abans de mullar-me els pantalons!

Per cert! no m'estranya que t'agradi tant fer us de l'ordinador! quina super finestra que hi tens!!! per passar-s'hi el dia!!!

Montse ha dit...

Bellosoli: la meva super-mega-finestra és el millor que tinc al meu estudi, cada dia puc saludar la garsa i els altres ocellets que viuen al pi de sota i als eucaliptus de més avall encara.

Si un dia t'estas fent pipi ves als lavabos de l'estació de tren de la Plaça de Catalunya. Després se m'acudeixen un parell de coses que li pots dir a Clos, però encara que no ho sembli, com que soc una senyora (en sèrio, eh?), no les diré :)

Montse ha dit...

Mery Cherry, com és que jo encara no t'havia descobert? eh? eh? T'ha agradat, doncs, la xocolata? (m'alegro molt, si ha estat així) Traductora? mare meua!!! Espero que tinguis pietat de mi, doncs!!!

Montse ha dit...

Vert, ni tu ni jo estem ben segurs. Què et sembla si ens fem companyia? (uix, se m'ha vist el plumero?) ;)

A casa no ens n'anem al llit si abans no hem abaixat totes les persianes i tancat totes les portes "bajo siete llaves", buf buf buf, quin mal rollo, eh?

Eps! A mi tampoc no em paguen per pensar!!!

Montse ha dit...

jcp, jo penso que Espanya és una meravella paisatgística i que hi ha gent molt més educada que els quatre polítics impresentables que no respecten res ni ningú... el més fotut és que a nosaltres, a través dels mitjans de comunicació, ens arriba només el mal rollo i a ells també. Em fa tot l'efecte que ens volen distreure de les coses veritablement importants! (però és una teoria pròpia i potser estic equivocada)

Jo només sé que tinc amics gallecs, andalusos, aragonesos, madrilenys, (com es diuen en català els de Logronyo?), valencians, murcians, extremenys, asturians, montanyesos, bascs... i em sembla que encara me'n deixo! I t'asseguro que no tenen res a veure amb Rajoy i companyia (O és que jo he tingut sort?)

Els de l'Ejpaña "aquella" són Rajoy, Aceves, "Ànsar" i Cia! (i els seus seguidors, of course)

Ep, repeteixo que aquesta és la meva humil opinió.

Montse ha dit...

Ui, Manel, doncs tu segueix llegint que jo no em tallo, fent coctels d'aquests!!! I si en vols dels altres, no sé si saps que entre els meus amics comentaristes tenim un veritable xef dels coctels: l'Albert!! (al seu bloc et remeto)

Va, un dia te'n faré un (però t'hauràs d'arriscar perquè me'l penso inventar!)

Montse ha dit...

Esther, doncs tu i jo ho tenim fotut, eh? perquè em sembla recordar que tu, igual que jo, tens un gat. I el meu gat és força babau, suposo que no seria capaç de mossegar un lladre, ara, això si: d'esgarrapar en sap un niu!

Un altre dia parlaré d'un tema que ara no està de moda: la grip aviar! (podríem fer-nos vigilar la casa per un pollastre, què et sembla?
:)

Montse ha dit...

Madame La Vedette del Cabarette, com pot parlar del meu clatell, si no me'l veu, que el tinc tapat i ben tapat amb els cabells? eh? eh? eh? (això si: és a sota!)

Vostè busqui'm feina, que entre vostè i jo encara ens farem d'or. Vostè escrigui'm les lletres de les cançons i ensenyi'm a ballar-les amb força plomes (aprofitarem el pollastre del comentari anterior, si vol, que cal estalviar) i després també servirem coctels, que sembla que hi tenim traça!
Benvinguda altra vegada al meu bloc!

Montse ha dit...

Ei, Joana! Esperem que mai ho haguem d'experimentar! un petó!!

Montse ha dit...

Albert, no recordava que havia estatl 'alcalde de Jerez de la Frontera. Hi ha alguns jutges (és evident que no podem ficar tothom dins el mateix, sac i això és una cosa que tinc molt clara`) però hi ha alguns jutges que no mereixen continuar exercint (i de vegades és per culpa d'alguns jutges que la gent es "torna boja" i denuncia fins i tot els accidents provocats pels imponderables) mare meva!!!

Montse ha dit...

Julieta, no te'n recordes del "Dioni"? Recordes que va arribar a sortir per la tele fent el fatxenda, tal com tu dius, i tot cristo li reia les gràcies? (francament, no ho entenc) a mi no em fa cap gràcia que corrin fatxendes d'aquests pel meu voltant - per molt simpàtics que siguin- potser és que sóc una antìpàtica, ves!

Montse ha dit...

Pere, ja està, ja tornem a estar comunicats (ole!)
:)

Montse ha dit...

ui, mel·la, que em surts dues vegades! Rebenvinguda al meu bloc, jo també fa molt temps que no et visito, prometo fer-ho ben aviat! (No, no crec que l'estatut solucioni res, tchts,tchts...)

bellosoli ha dit...

mmmmm.... una vegada (l'estiu passat) vaig anar als lavabos de l'Estació de França i en vaig quedar prou escarmentat!!! Quin horror!!!

Montse ha dit...

Antoni, estic convençuda que no deuen entrar dues vegades a la mateixa casa... serien ben burros, no? no hi pateixis!!
Una abraçada.

Montse ha dit...

Zifnab, no sabes cuanto me alegro de verte de nuevo. ¿Significa que vas a volver a escribir en tu blog? se te echa de menos, supongo que ya lo sabes, a juzgar por la cantidad de personas que te leemos habitualmente y que nos hemos quedado sin tus palabras.

Vo a ver... pero ya te anticipo que si has vuelto, serás muy bienvenido en la Blogosfera!!!

Petonets!