04 d’agost, 2011

No sé si vull estar tan informada

Avui he sentit quatre vegades que han començat les obres per part de la Renfe, per soterrar el metro i fer un enorme i magnífic parc (o una zona verda, com li vulguem dir). Que la gent està queixosa, que hi ha pocs informadors. Jo conec una de les informadores de primeríssima mà i sé que els han preparat molt bé, esperem que la gent no es pensi que són els responsables de les falles que hi pugui haver, perquè ells només s'han agafat a una de les poques feines eventuals que els han sorgit aquest estiu i que desinflaran per 27 dies les llistes de l'atur, que així els polítics es podran omplir la boca una vegada més amb les (falses) estadístiques, perquè són falses, no ens enganyem. Cada any baixa, l'atur, per aquesta època, però quan s'acaba la feina eventual, l'atur torna a pujar. Per tant, "allò" no són llocs de treball "estables"!

Avui he sentit quatre vegades un munt de notícies i com a mínim he sentit vint-i-sis vegades (o més) que l'economia no marxa. No marxa, no.

I vint-i-sis vegades (o més) he sentit tertulians, tertulianes, economistes i no economistes, professionals i no professionals, dir que els governs "han de fer alguna cosa".

I els governs, no solament no fan res, sinó que es van reunint per anar repetint el mateix rollo, per fotre's les culpes els uns als altres, per dir-se el nom del porc amablement i políticament correcta, en poques paraules, per desanimar la penya, que ja no sabem què més fer.

Em sembla que no vull estar tan informada, que no vull que em repeteixin fins a la sacietat les notícies del dia, que no vull sentir els tertulians (que avui parlen d'economia i potser demà d'ecologia i demà passat d'educació, que sembla que entenguin de tot i més d'un cop fiquen la pota fins al fons)...

Definitivament, no vull estar tan informada.




7 comentaris:

gatot ha dit...

són "creadors d'opinió"; la opinió que estan creant és que "només" hi ha aquesta forma de sortir de l'atzucac (paraula que no fan servir perquè no entendria el 80% de l'audiència). L'atzucac l'han creat ells i el sistema econòmic i polític que volen salvar. I el 80% dels ciutadans vol pa i pau. I d'això es valen. Tenir-nos com a xaiets que no protestin per anar a l'escorxador.

Tu te'ls vas creure, Montse. Perquè ets una tia legal. I prens la teva mesura per mesurar els altres. Em sap greu... la teva mesura i la seva no són la mateixa.

És per això que no ho entens.

I jo... no sóc savi de res.

Pilar ha dit...

Buf! Continuo fent assentaments i analitzant els comptes de resultats a veure si em quadren els números...Fa molt de temps que em resulta difícil aquesta feina.
Quan sigui gran, seré ballarina...SEGUR!

El porquet ha dit...

Vivim en una societat amb saturació d'informació però de molt poca qualitat i profunditat per la rapidesa en que es succeeixen les notícies... cosa agreujada cada cop més per els nous vehicles de comunicació estil twitter, que poden ser molt útils per estar informat ràpidament però tot sovint pateixen d'excés de rapidesa i de qualitat.

L'única manera de no estar informat és recloure't en un monestir! ... i així i tot, segur que tenen Wifi.

Elfreelang ha dit...

Hola! crec que ens preparem el camí per trobar-nos a tots i totes resignats i amb el cap cot ....no només no arreglen res sinó que generen pessimisme i a sobre surt el tal Trinxet i ho acaba d'espatllar! jo em poso gairebé malalta de tanta noticia funesta...però no puc evitar llegir i escoltar què hi farem! bon estiu malgrat tot!

el paseante ha dit...

"Ojos que no ven, corazón que no siente"? Això és el que ells pretenen. Ara és temps d'estar informat i atent.

Assumpta ha dit...

Doncs jo tampoc, apa!... Ja els hi tinc mania a les agències (la Moody's aquesta), que no sé d'on treuen el poder per anar dient quina economia "ha d'anar bé" i quina "ha d'anar malament"... i a la prima de risc, i al pesat d'en Cesc Fàbregas, que si tant s'estimava el Barça per què va renovar per cinc anys per l'Arsenal.

A mi això de la Renfe m'ha fet empipar molt, molt, molt. Anar de Reus a Barcelona s'ha convertit en una odissea (el pitjor és tornar, quan TOTES les persones que agafàvem el tren a l'Estació de França, Passeig de Gràcia i Sants, hem d'anar a l'Hospitalet... demencial) ara bé, si això serveix perquè algú tingui feina quatre dies, doncs mira... al menys no tot serà negatiu. Esperem que aquest informador o informadora que coneixes tingui sort i tot surti bé :-)

Clidice ha dit...

Saturar-nos d'informació és la millor manera que tenen de tenir-nos perfectament desinformats. Tot titulars, res de reflexió. Ver un pas enrere i tancar ull i orelles uns dies no és mala idea. Sobretot perquè quan tornes te n'adones que tot està exactament en el mateix lloc d'abans, i que no calia angoixar-se més del compte.