28 de setembre, 2015

Junts ho acabarem fent possible

No estic eufòrica, però sí que estic contenta.


No podrem fer una declaració unilateral d'independència, perquè per fer-la hauríem necessitat una majoria molt més... majoritària.

I ara us diré el que penso:

Malgrat que he confiat en el Sr. Mas, perquè, de moment, és dels pocs polítics que ha anat fent tot el que anava dient que faria, sóc molt conscient que està pagant per tota la corrupció que - desenganyem-nos- hi ha hagut o encara hi ha al seu partit. I això, ens agradi o no, és així. Hi he confiat i no m'ha decebut, però hi ha coses que no les podem obviar, perquè estan aquí.

Crec, humilment, que si el Sr.Mas continua sent conseqüent amb tot el que ha fet i dit fins ara, des que es va posar al costat dels que, des del 2010 vam començar a dir que som una nació, nosaltres decidim, el 2011 vàrem fer una manifestació totalment espontània, demanant que Catalunya fos un nou estat d'Europa, el 2012, 2013 i 2014 vam anar augmentant en nombre...

Humilment crec, deia, que ara el Sr. Mas hauria de fer una passa de costat - que no enrere- i deixar que Junts pel Si i la Cup poguéssim sumar,  escollir un altre president i que les aspiracions de tants i tants catalans, poguessin tirar endavant.

Amb consensos, amb diàlegs (res a veure amb terceres vies obsoletes)...

A poc a poc i bona lletra, però amb el cap ben alt, sense deixar-nos intimidar ni trepitjar, però amb contundència

Això és el que penso.

Visca Catalunya!

Visca la democràcia!


14 comentaris:

Anònim ha dit...

El senyor Mas apartar-se? Deixar de ser el protagonista? Ho veig difícil.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo crec que ho farà...

Montse ha dit...

pons007, i si es produeix "el miracle"? Esperem...

Montse ha dit...

Ai, Carme, que e´s déus t'escoltin!

M. Roser ha dit...

De fet era un dels molt acords per a fer la candidatura Junts pel sí...No sé si ara se li pot exigir que s'aparti, és clar que si sortís d'ell!!!

xavier pujol ha dit...

Convergència, Esquerra, l'ANC, Òmnium, Súmate, Independents, socialistes ex-PSC, demòcrates ex-Unió, la CUP...
Les negociacions inevitablement s'han de produir. Moltes sensibilitats diferents per un objectiu comú. Sabran trobar el president adient.

Relatus ha dit...

Del tot d'acord, molts demanen generositat però només a la CUP. Crec que el generós hauria de ser en Mas (i no descarto que ho sigui, fins ara s'està portant prou bé).

Oliva ha dit...

AMEN,AMEN,AMEN....PER CERT,SI PARLEM DE RETALLADES I CORRUPCIO,NO PODEM EXCLOURE A NINGU,LA PITJOR RETALLADA LA VA EJUCUTAR EL PSOE,A MES A MES LA CAIXA LA TENEN ELLS,I MIRACLES NI A LOURDES.PERO DAVANT L'ULTIMA "XARRANADA"DELS DEMOCRATICS PARTITS ESPANYOLS,JO ESTIC AMB EL PRESIDENT,I MAI HE SIGUT CONVERGENT.

Montse ha dit...

Oliva,en realitat tots els partits (excepte la Cup, diria jo) tenen alguna cosa de la qual amagar-se. El president Mas, des que es va fer independentista (jo me'n vaig fer més o menys com ell, per això puc entendre que algú que mai ha estat independentista se'n torni) no m'ha fallat.

Ara... si hi ha alguna cosa que surt a la llum (i no és una mentida i es pot demostrar) que pagui, naturalment!

Quant a retallades: jo vull creure el que ens expliquen: es va retallar perquè venien mals temps i així no ens agafaria amb els pixats al ventre. Però després ens vam trobar que, quan ja havíem fet els deures, ens els van fer repetir. I això és trampa!

El govern de l'estat ens ha maltractat molt! independentment de les retallades d'en Mas. Però ara m'allargaria massa...

Montse ha dit...

Xavier Pujol, n'estic ben segura! En sabran!

Montse ha dit...

M.Roser, tots els que els agrada la política tenen alguna cosa de "diva"o de "divo"... però m'imagino que ni tan sols el divo Mas ens pot deixar a l'estacada. De tota manera... no vull posar les mans al foc per ningú! (ho faria potser pel meu pare, però ja ni tan sols per un fill, mira el que et dic)

Montse ha dit...

Estem d'acord, Loreto, totalment!

el paseante ha dit...

Per tal de conquerir la independència, vaig darrere de qui sigui. Ara és el Mas qui te una imatge internacional, una experiència, un background, una formació intel·lectual... D'aquí a cent anys, ningú no recordarà que hi havia corruptes en el seu partit (i en la majoria de partits). Però seran catalans els nets dels teus nets. Crec que es tracta d'això, de pensar en les futures generacions i no en nosaltres.

Montse ha dit...

Paseante: tota la raó. Són les noves generacions les que gaudiran del país nou que volem fer... si és que ens l'acaben deixant fer...